Kerstsymposium Clientenraad Arkin

Op 12 december van 16.30 tot 20.00 uur houdt de Cliëntenraad Arkin haar jaarlijkse Kerstsymposium in het Betty Asfalt Complex (Nieuwezijds Voorburgwal 282 Amsterdam). Met als thema Duurzaam Herstel en haar tweeledige betekenis.

Duurzaamheid is een actueel onderwerp dat de media beheerst. Cliëntenraad Arkin kijkt tweeledig naar de uitdrukking “Duurzaamheid” in relatie tot herstel. Enerzijds is er de betekenis van langdurig herstel, geen symptoom bestrijding, maar meer omvattend dan alleen de diagnose en behandeling; “de gehele mens”. De andere betekenis van duurzaam herstel is gericht op het aandacht vragen voor de ‘zachte’ componenten in het herstelproces. Componenten die in ieders leven een rol spelen, maar in de GGZ weinig aandacht krijgen; de impact en helende werking van de natuur, zingeving, zinvolle relaties, beweging en voeding.

Met boeiende sprekers belichten wij beide kanten.

Floortje Scheepers, hoogleraar Innovatie in de GGZ, hoofd van de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht en wetenschappelijk directeur van Phrenos, geeft haar visie op de GGZ vanuit duurzaam herstel en cliëntenperspectief.  Wat zou zij willen veranderen binnen de GGZ, wat is er nodig vanuit cliëntenperspectief om de systemen te veranderen en waar liggen de ingangen?

De dames Maaike van der Linden en Kim Oomen van “De Groene Kans” gaan voedselverspilling tegen én zorgen voor een veilige plek voor mensen met de wind tegen. Een inclusieve community in Amsterdam Nieuw-West.

We starten om 16.30 uur met een borrel, inclusief hapjes en een soepje. Er is een beperkt aantal plaatsen dus geef je snel op bij clientenraad@arkin.nl. Nadat je bent aangemeld ontvang je het volledige programma.