Jouw ervaring als cliënt
is heel waardevol!

Wij hebben je mening nodig

Je behandeling tijdens Corona

Interessante links

Corona tips & troost

Ervaringsverhalen

Wat doet Corona met je?

“Crisistijd legt zowel pijn als pracht bloot”

De impact van deze crisis sijpelt en stormt op allerlei manieren door mijn leven. Crisistijd legt zowel pijn als pracht bloot. Zo zie ik mijn eerdere persoonlijke crises, en zo ook deze mondiale. Lastig vind ik vooral hoe moeilijk anderen het hebben onder deze omstandigheden (of nog moeilijker dan voorheen), dit kan mij veel bezig houden. Soms motiveert dit mij om iets positiefs te ondernemen, soms sluit ik mij er met een naar gevoel in mijn buik vanaf.
Toch, als ik het over mijn dagelijks leven heb, bevestigt deze tijd aan mij vooral positieve gedachten en gevoelens. Ik waardeer sterk wie en wat ik in mijn leven heb. Zo leer ik bijv. beter en creatiever te ontspannen, speel ik weer basgitaar, heb ik een betere relatie met mijn huisgenoten, spreek ik opeens mijn tante weer, heb ik tijd voor alle plantjes. Vooral vind ik het een waanzinnig cadeau om zoveel solidariteit, wendbaarheid, creativiteit en inzet te zien en te voelen, van zoveel mensen, ver weg en dichtbij.
Suze, Cliëntenraadslid.

 

“Ik ervaar de Coronacrisis heel dubbel.”

 

 

 

 

 

 

 

Tom Thienpont – Cliëntenraadslid

Als muzikant mis ik de optredens en als mens mis ik mijn familie in België. Ik vind het zo leuk om voor publiek te spelen of op een doordeweekse dag de trein naar Gent te kunnen nemen om de neefjes en nichtjes te zien. Maar dat gaat nu even niet…

Ook nooit gedacht dat ik zo een sociaal wezen was: gisteren (uiteraard op gepaste afstand) lang staan praten met een buurvrouw waar ik vroeger enkel goedemorgen en goedenavond tegen zei. “Elk nadeel heb z’n voordeel” zei een Amsterdamse filosoof ooit.

Er openen zich daarom ook nieuwe perspectieven: ik heb flink wat gitaren en een home-studio, dus ik kan lekker muziek opnemen. Ik maak ondertitels voor films, ik heb een tuintje om in te scharrelen en in de zon te zitten en sinds ik nauwelijks de deur uit ga ben ik enorm bedreven geworden in het maken van boodschappenlijstjes. Een propvolle ijskast en ik kan weer verder voor wel twee weken. En koekjes, natuurlijk! Geluk zit in een klein koekje.

 

Wil je je ervaring met ons delen, stuur die dan in naar clientenraad@arkin.nl.
Dan plaatsen we je ervaring hierboven.

“De Cliëntenraad maakt zich sterk voor de autonomie, zelfbeschikking en kwaliteit van leven van cliënten van Arkin”
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Cliëntenraad Arkin - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin